پیکسـی!

قالب چند منظوره پیکسی، یکی از بهترین و بی نظیرترین قالب های وردپرسی است که تاکنون منتشر شده است، با قالب پیکسی دیگر نگران حال و هوای سایتتان نباشید!

تلفــن: 09120000000

iso چیست؟

iso چیست؟

iso چیست
iso چیست؟

iso چیست و اخذ گواهینامه‌ ایزو چگونه به رشد و پیشرفت کسب‌وکارها کمک می‌کند؟ در این مقاله قرار است به این پرسش‌ها پاسخ بدهیم و با تعدادی از محبوب‌ترین گواهینامه‌های ایزو و مراحل اخذ آن‌ها آشنا شویم. سازمان بین‌المللی استاندارد (ISO) یک نهاد مستقل بین‌المللی است که در سال ۱۹۴۷ تأسیس شد. هدف این سازمان تعیین معیارهای ایمنی و کیفیت و ترویج استانداردسازی فعالیت‌ها و صنایع مختلف در سراسر جهان است.

eiqm baner333
contact eiqm

iso چیست؟

ایزو چیست؟ سازمان بین‌المللی استاندارد (ISO) که ابتدا با ۶۵ نماینده از ۲۵ کشور در لندن شروع به کار کرد، اکنون در ژنو سوئیس مستقر است. این سازمان یک نهاد مستقل بین‌المللی است که با هدف تعیین معیارهای ایمنی و کیفیت و تدوین استانداردهایی برای فعالیت‌ها و صنایع مختلف در سراسر جهان تأسیس شده است. این سازمان بین‌المللی هر ۵ سال یک‌بار استانداردهای ایزو منتشر شده را بازبینی و گواهینامه‌ها را مطابق با تغییرات صنعت و تکنولوژی به‌روزرسانی می‌کند.

در صورتی که سوالی دارید؟ با کارشناسان ما تماس بگیرید.
برای مشاوره رایگان با تلفن های ۳۳۴۴۷۷۶۵-۰۲۳ و ۳۳۴۴۷۷۶۶-۰۲۳ تماس بگیرید.

استاندارد ایزو

در بخش قبل توضیحاتی در پاسخ به سوال iso چیست مطرح شد و دیدیم این سازمان وظیفه تدوین استانداردهای مختلف را برعهده دارد. استانداردهای ایزو چارچوب‌ها، دستورالعمل‌ها یا الزاماتی برای تضمین کیفیت، سلامت، ایمنی و سایر پارامترهای مهم ارائه می‌کنند.

این استانداردها به صنایع کمک می‌کنند تا معیارهای شناخته شده بین‌المللی را برای کیفیت و ایمنی اجرا کنند. همچنین به مشتریان و همکارهای یک کسب‌وکار نیز اطمینان می‌دهند که ادعای مجموعه مورد نظر در مورد سطح تولیدات و خدماتش از اعتبار کافی برخوردار است.

برخلاف تصور عمومی، خود سازمان ایزو برای استانداردهایی که منتشر می‌کند، گواهینامه صادر نمی‌کند. این مراجع صدور هستند که ممیزی را انجام می‌دهند و برای استانداردهای iso گواهینامه صادر می‌کنند. داشتن گواهینامه ایزو به این معنی است که سازمان شما مدارک کافی مبنی بر رعایت الزامات استاندارد مورد نظر را به یک شخص ثالث خارج از مجموعه خود (مرجع صدور) ارائه و تاییدیه دریافت کرده است.

مزایای دریافت گواهینامه iso چیست؟

با دریافت گواهینامه‌های ایزو و پیاده‌سازی الزامات آن‌ها، مدیریت سیستم‌ مؤثرتر، مطمئن‌تر و با صرفه‌جویی در وقت، هزینه و نیروی انسانی انجام می‌شود؛ علاوه بر این نظارت بر بخش‌های مختلف و شناسایی و حل مشکلات نیز ساده‌تر و با صرف هزینه کم‌تر انجام می‌شود.

اخذ گواهینامه‌های ایزو نشان می‌دهد که شما کسب‌وکارتان را طبق استانداردهای مطرح بین‌المللی اداره می‌کنید. همین امر باعث می‌شود مشتری‌ها و سازمان‌های همکار، برای استفاده از خدمات و انجام تجارت‌های مختلف به کسب‌وکار شما اعتماد کنند. علاوه بر این، اخذ گواهینامه و پیاده‌سازی استانداردهای ایزو دستیابی به موارد زیر را آسان می‌کند:

  • افزایش تعداد مشتری‌ها و جلب اطمینان آن‌ها
  • تسهیل هماهنگی سازمان‌ها از طریق معیارهای مشترک
  • به‌روز نگه داشتن کسب‌وکار با اجرایی‌کردن بهترین شیوه‌های مدیریت
  • تسهیل تجارت در سطح بین‌المللی از طریق رعایت استانداردهای جهانی
استاندارد iso چیست؟

مراحل دریافت گواهینامه ISO چیست؟

در بخش قبل دیدیم اخذ گواهینامه‌های ایزو و پیاده‌سازی الزامات آن به افزایش رضایت مشتری از محصول یا خدمت ارائه شده و گسترش تجارت در آینده کمک می‌کند و از همین طریق، موفقیت شرکت را در درازمدت تضمین می‌کند؛ به همین دلیل کسب‌وکارهای کوچک و بزرگ، همیشه دنبال اخذ گواهینامه‌های ایزو مرتبط با زمینه فعالیت‌شان هستند. در ادامه با مراحل دریافت گواهینامه‌های ایزو آشنا می‌شویم:

  1. آماده‌سازی و تخصیص منابع
  2. پیش‌ممیزی و تجزیه ‌و تحلیل مشکلات
  3. توسعه و پیاده‌سازی یک سیستم مدیریت مرتبط و مناسب
  4. برگزاری جلسات آموزشی برای کارکنان
  5. انجام یک ممیزی داخلی
  6. انتخاب یک مرجع صدور معتبر برای اخذ ایزو
  7. صدور گواهینامه

اعتبار گواهینامه ایزو

گواهینامه‌های ایزو به مدت سه سال از تاریخ صدور گواهینامه معتبر هستند. پس از آن برای اطمینان از سازگاری کلیه فرایندهای جدید و قدیمی با استانداردهای ISO، نیاز به صدور گواهی مجدد است؛ اما کد رجیستر آنلاین گواهینامه‌ها به تمدید سالانه احتیاج دارد.

مدیریت هر کسب‌وکار با پرداخت ۳۰% از مبلغ صدور اولیه می‌تواند کد رجیستر آنلاین را برای سال دوم و سوم به‌روزرسانی کند. هزینه تمدید در سال سوم برابر با ۵۰% مبلغ صدور گواهینامه است. پس از تمدید، گواهینامه‌های قبلی شما باطل و گواهینامه‌های جدید با اعتبار سه‌ساله برای شما ارسال می‌شود.

محبوب‌ترین گواهینامه‌های ایزو

گواهینامه‌های ایزو به دو دسته کلی تقسیم می‌شوند: دسته اول گواهینامه‌های عمومی هستند که روی بهبود پارامترهای کلی‌ تمرکز دارند و برای هر کسب‌وکاری، صرف‌نظر از زمینه فعالیت آن قابل اخذ و پیاده‌سازی هستند. دسته دوم استاندارد‌های تخصصی هستند که محدوده نظارت مشخص‌تری دارند و برای صنایع به‌خصوصی قابل اخذ هستند. مثلاً استاندارد ایزو ۲۲۰۰۰ روی ایمنی مواد غذایی تمرکز دارد و فقط برای صنایع فعال در این زمینه قابل اخذ است. در ادامه با برخی استانداردهای مهم و محبوب آشنا می‌شویم:

ایزو ۹۰۰۱ – استاندارد سیستم مدیریت کیفیت

ایزو ۹۰۰۱ یک استاندارد عمومی است که رعایت الزامات کیفیت را در تولید محصولات و ارائه خدماتی که مورد نیاز مشتری است، بررسی می‌کند. کسب‌وکارهای مختلف با اخذ این گواهینامه می‌توانند کنترل بیشتری روی فرایندهای خود داشته باشند و تعهدشان را نسبت به تأمین سطح بالای کیفیت در محصولات و یا خدمات خود نشان دهند. رعایت الزامات این گواهینامه، همچنین باعث کاهش هزینه‌ها، بهینه‌سازی برنامه‌ها و کاهش ریسک می‌شود.

ایزو ۱۴۰۰۱ – استاندارد سیستم مدیریت محیط‌زیست

ایزو ۱۴۰۰۱ یک استاندارد بین‌المللی برای طراحی و پیاده‌سازی یک سیستم مدیریت زیست‌محیطی است. اخذ گواهینامه ایزو ۱۴۰۰۱ نشان می‌دهد که فعالیت کسب‌وکار شما مطابق با قوانین حفاظت از محیط‌زیست است و به شما در دستیابی به بازارهای جدید و تقویت روابط با مشتری‌ها، سازمان‌های همکار و فعالان محیط‌زیست کمک می‌کند. این استاندارد یک استاندارد عمومی است، یعنی هر کسب‌وکاری، با هر تعداد نیرو و با هر زمینه فعالیت می‌تواند گواهینامه استاندارد ۱۴۰۰۱ را دریافت کند و از مزایای آن بهره‌مند شود.

ایزو ۲۷۰۰۱ – استاندارد سیستم مدیریت امنیت اطلاعات

ایزو ۲۷۰۰۱ یک گواهینامه بین‌المللی است که برای مدیریت خطرات مربوط به امنیت اطلاعات به رسمیت شناخته می‌شود. پیاده‌سازی یک سیستم مدیریت امنیت اطلاعات کارآمد به سازمان‌ها کمک می‌کند تا خطرات امنیتی را شناسایی کنند و اقدامات لازم را برای محافظت از اطلاعات انجام بدهند.

صدور ایزو ۲۷۰۰۱ راهکارهایی برای محرمانه، یکپارچه و در دسترس نگه داشتن داده‌های ذخیره شده ارائه می‌کند. اگر سازمان‌ها نتوانند این داده‌ها را ایمن و برای مراجعه‌های ضروری در دسترس نگه دارند، در معرض ضرر و زیان‌‌ مالی، آسیب‌ به اعتبار مجموعه، جریمه‌های احتمالی و یا پیگرد قانونی قرار می‌گیرند.

ایزو ۲۲۰۰۰ – استاندارد سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی

ایزو ۲۲۰۰۰ استانداردی بین‌المللی است که بر بخش‌های مختلف تولید یا کشت و فراوری و همچنین توزیع مواد غذایی نظارت دارد. گرفتن گواهینامه ایزو ۲۲۰۰۰ به شرکت شما این امکان را می‌دهد که به مشتریانش نشان دهد مطابق با یک سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی استاندارد فعالیت می‌کند.

با توجه به افزایش آگاهی مصرف‌کنندگان، استفاده از مواد غذایی سالم و ایمن، روزبه‌روز از اهمیت بیشتری برخوردار می‌شود. امروزه مشتری‌ها تقاضای غذای سالم و ایمن دارند و اخذ گواهینامه ایزو ۲۲۰۰۰ نشان می‌دهد محصولات شما مطابق با این استانداردها تولید می‌شوند.

سازمان بین‌المللی استانداردها

جمع‌بندی

سازمان بین‌المللی استاندارد (ISO) یک نهاد مستقل بین‌المللی است که با هدف تعیین معیارهای ایمنی و کیفیت و ترویج استانداردسازی فعالیت‌ها و صنایع مختلف در سراسر جهان تأسیس شده است. یکی از راه‌های حفظ ثبات و کیفیت برای مطرح شدن در بازارهای جهانی، اخذ گواهینامه‌های ایزو است. این گواهینامه‌ها نماد قابل‌اعتماد کیفیت هستند. البته خود سازمان ایزو برای استانداردهایی که منتشر می‌کند، گواهینامه صادر نمی‌کند. برای انجام ممیزی و اخذ استانداردهای iso باید به یک مرجع صدور مطمئن مراجعه کنید.

سوالات متداول

در این مقاله بررسی کردیم که iso یک سازمان بین‌المللی است که در زمینه توسعه استانداردهای فنی و صنعتی فعالیت می‌کند. هدف اصلی این سازمان ایجاد یک سری استانداردهایی است که در سطح جهانی قابل قبول و قابل اعتماد و برای کسب‌وکارها و سازمان‌ها مفید باشند. در ادامه به برخی سوالات متداول در این باره پاسخ می‌دهیم:

iso چیست؟

ISO  (سازمان بین‌المللی استانداردها) مخفف عبارت International Organization for Standardization است و سازمانی است که استانداردهای صنعتی و تجاری را تدوین کرده و ارائه می‌دهد. استانداردهای ISO به طور گسترده در سراسر جهان مورد استفاده قرار می‌گیرند و به عنوان راهنمایی برای تضمین کیفیت، ایمنی، بهره‌وری و سازگاری در صنایع و سازمان‌ها عمل می‌کنند.

استاندارد iso چیست؟

استانداردهای ISO به صورت توافقی توسط کارشناسان فنی و نمایندگان صنعتی از کشورهای مختلف تهیه و تصویب می‌شوند. این استانداردها در زمینه‌های مختلفی مانند مدیریت کیفیت، مدیریت محیط زیست، مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی، مدیریت امنیت اطلاعات، مدیریت فناوری اطلاعات و غیره تعریف می‌شوند.

انواع ایزو چیست؟

هر استاندارد ISO شامل الزامات و راهنماها برای اجرای موثر و استفاده از اصول و روش‌های مربوطه است. به عنوان مثال، استاندارد ISO 9001 برای مدیریت کیفیت در سازمان‌ها استفاده می‌شود. استاندارد ISO 14001 برای مدیریت محیط‌زیست استفاده می‌شود و استاندارد ISO 27001 برای مدیریت امنیت اطلاعات به کار می‌رود.

اهمیت اخذ ایزو به زبان ساده چیست؟

استفاده از استانداردهای ایزو برای بهبود عملکرد، کاهش خطاها، افزایش رضایت مشتریان و بهبود فرآیندهای کسب‌وکار اهمیت دارد. همچنین می‌تواند به سازمان‌ها در دستیابی به بازارهای جهانی و رقابت برتر در صنایع مختلف کمک کند.

از کجا گواهینامه ایزو بگیریم؟

اولین نکته‌ای که برای دریافت گواهینامه انواع استانداردها باید به آن توجه داشته باشید این است که گواهینامه‌ای معتبر است که از مراجع صدور تحت اعتبار IAF  یا ASCB  صادر شود. پیش از عقد قرارداد و دریافت گواهینامه حتما بررسی کنید که نام مرجع صدور در لیست منتشر شده در سایت نهادهای نام‌برده قابل مشاهده باشد؛ در غیر این صورت گواهی فاقد اعتبار خواهد بود.

دومین نکته مهمی که باید به آن توجه کنید این است که برای دریافت خدمات مشاوره یا صدور باید به دفتری مراجعه کنید که دارای پروانه و مجوز رسمی دولتی در آن حیطه باشد تا امکان پیگیری و استیفای حقوق در صورت بروز هر گونه مشکل برای شما محفوظ بماند.

در صورت نیاز به هرگونه مشاوره و راهنمایی جهت دریافت گواهینامه ایزو معتبر می‌توانید از خدمات مشاوره رایگان مجموعه EIQM CET از طریق تماس با ما بهره ببرید.


مشاوره رایگان
شما می‌توانید با تکمیل فرم زیر، قبل از سفارش گواهینامه ایزو، از مشاوره رایگان کارشناسان EIQM استفاده نمایید.